În conformitate cu Convenția Organizației Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului noi credem că, copiii de pretutindeni au dreptul de a fi protejat de orice formă de abuz. Aceasta include abuz fizic, abuz sexual, abuz emoțional, neglijare (inclusiv exploatare și violență).

Mai mult, credem că avem o responsabilitate de a proteja copiii, astfel încât acestia sa nu fie lezati in vreun fel, ca urmare a activităților retelei noastre de organizatii si a website-ului Interventia timpurie pentru copilul cu dizabilitati .

 

Deși aceasta colaborare intre organizatiile care deruleaza programe pentru copii cu dizabilitati este gestionata pentru inceput de catre Fundatia Inocenti, care a creat website-ul printr-un proiect finantat din Fondul ONG in perioada 2014 – 2016, odata cu punerea in functiune a website-ului, adiministrarea lui va fi asigurata de un comitet executiv format din 5 reprezentanti ai unor organizatii membre, care vor fi realesi odata la doi ani. Rolul acestora este de a filtra materialele trimise spre publicare pe site si de a gestiona reteaua de organizatii membre.

Pentru eficientizarea activitatii, se vor aplica următoarele politici și proceduri:

  1. Ne vom asigura că cei care lucrează pentru noi, fie ca personal specializat fie consultanti, au competențele necesare pentru rolul pentru care sunt contractati și sunt conștienți de obligațiile lor de a proteja drepturile copiilor.
  2. Vom încuraja alte organizații care au acelasi preocupari cu noi, fie sa adere la reteaua noastra, fie să își dezvolte propriile politici de protecție a copilului.
  3. Vom utiliza cu maximum de eficienta resursele pe care le au organizatiile membre pentru a asigura maxim de solutii pentru beneficiarii nostri si vom apela la toate celelalte servicii, programe si institutii relevante pentru a sprijini copilul și de a-I asigura protecția necesara. De cate ori va fi posibil, organizatiile membre vor face schimb de informatii si resurse pentru a asigura respectarea interesului superior al copilului.
  4. Toate deciziile vor fi luate cu buna credinta si cu respect pentru valorile umane.
  5. Toate deciziile importante se vor lua cu acordul majoritatii membrilor si cu informarea lor prealabila.
  6. Procedurile de gestionare a website-ului Interventia timpurie pentru copilul cu dizabilitati si a activitatii retelei de organizatii membre, vor fi monitorizate și revizuite în mod regulat pentru a avea acces în cazul în care pot fi îmbunătățite. Aceasta se va face prin analizarea feedback-ului de la utilizatorii website-ului Interventia timpurie pentru copilul cu dizabilitati.
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail